נגיעות - קינסיולוגיה ופסיכולוגיה לאיזון גופני ורגשי

 

 

קינסיולוגיה מהי?

 

 

המילה קינסיולוגיה נגזרת מן המילה קינזיס, שפירושה תנועה. כלומר, קינסיולוגיה היא תורת התנועה.

 

בקינסיולוגיה נעשה שימוש בבדיקת שריר כאמצעי לזיהוי חסימות ולשחרורן. בדיקת השריר עוקפת את מערכת האמונות שלנו ומגיעה לאמת של הגוף, הנפש והרגשות.

 

 

קצת היסטוריה

 

הקינסיולוגיה פותחה בשנת 1964 ע"י הכירופרקטור האמריקני ד"ר ג'ורג' גודהרט, שגילה כי ניתן להעריך תפקוד גופני תקין ולא תקין בהתבסס על בדיקת שריר. בשנות ה- 70, כירופרקטור נוסף בשם ד"ר ג'ון ת'אי, פיתח את הקינסיולוגיה כך שבדיקת השריר הפכה להיות מעשית ופשוטה יותר.

 

בתחילתה השיטה עסקה בנושאים הקשורים לגוף בלבד, אולם היא המשיכה להתפתח ולהתרחב וכיום היא כוללת אלמנטים מערביים ומזרחיים כאחד המתייחסים לאדם כמכלול.

 

אסכולות רבות צמחו בתוך הקינסיולוגיה ותחומים רבים השאילו את הכלי לטובת שימוש משולב בתחומים נוספים, כגון מגע בריאות, קינסיולוגיה יישומית, קינסיולוגיה התפתחותית, קינסיולוגיה לימודית (נקראת גם קינסיולוגיה חינוכית), מוח אחד, קינסיולוגיה הוליסטית ועוד.

 

 

הגוף זוכר

 

אחת מהנחות היסוד הבסיסיות של הקינסיולוגיה היא שהגוף זוכר הכל! כל אירוע וכל דבר שאנו חווים נרשם בזיכרון התאי של הגוף, גם אם איננו נמצא יותר במודע (כיוון שהיינו צעירים מדי או מסיבות אחרות) ולכאורה אין לנו נגישות אל המידע.

 

הקינסיולוגיה היא מסע במסדרונות התת-מודע.

 

 

בדיקת שריר

 

בדיקת השריר היא למעשה בדיקה של הטונוס (המתח) השרירי על-ידי לחיצה קלה שהבודק מפעיל על שריר מסוים של הנבדק (לרוב שריר היד, אך יכול להיות גם שרירים נוספים). הבודק למד כיצד להפעיל את מידת הלחץ המתאימה והקבועה, כך שיוכל לזהות את תגובת השריר בצורה המדויקת ביותר.

 

בבסיס הבדיקה נמצאת ההנחה כי כאשר אנו נתקלים ב"חסימה" כלשהי – אירוע שגרם לנו מתח או פגיעה כלשהי – תגובת השריר תהיה שונה לעומת תגובתו לאירוע נייטרלי או חיובי והדבר יתבטא בשריר "חלש". להנחה זו נמצאו גם תימוכין מדעיים, לפיהם נתגלו הבדלים ברורים בין דפוסי הפעילות במוח בין תגובה של שריר "חלש" לתגובה של שריר "חזק".

 

לקבלת הסבר נוסף על השפעת הרגשות והמחשבות על הגוף, לחצו כאן (האתר של "החיים כדרך").

 

תחומי הקינסיולוגיה

 

הקינסיולוגיה היא תחום רחב ומגוון הכולל בתוכו נושאים רבים ושפע גישות. התחומים העיקריים בהם אני מטפלת כיום הם: 

 

מגע בריאות – שיפור הזרימה וההרמוניה של הערוצים האנרגטיים (מרידיאנים) הקיימים בגוף. זיהוי מזונות המתאימים לאדם, כמות הנוזלים הדרושה לו ועוד. ניתן גם להפחית כאבים וסימפטומים גופניים אחרים.

קינסיולוגיה לימודית (או חינוכית) – שיפור נושאים הקשורים ללמידה, כגון: פניוּת ומוטיבציה ללמידה, קשב, ריכוז, היפראקטיביות (ADHD), לקויות למידה ועוד. ניתן גם לעבוד על ההיבטים הרגשיים החוסמים ומעכבים את הלמידה (לתיאור מקרה בתחום זה, לחצו כאן).

מוח אחד – זהו שם כולל לעבודה בתחום הרגשי, באמצעותה ניתן לזהות ולתקן נושאים המפריעים לאיכות חיינו וכן דפוסי התנהגות שלא הצלחנו לשנות עד כה. הדגש בעבודה זו הוא על נושא הבחירה, במטרה להגביר את החופש והמימוש של כל אדם בחייו. ניתן לטפל גם ב... (לחצו כאן לפירוט הנושאים בהם ניתן לטפל).

מבנה/תפקוד - תחום זה של הקינסיולוגיה מתבסס על הפרסונולוגיה, תורת תווי הפנים, המבוססת על ההנחה כי פנינו מעידות לא רק על יופי חיצוני אלא גם על העולם הרגשי שלנו. בתחום זה נעזרים במאפיינים גופניים שונים כדי להעלות למודעות נושאים לעבודה.

איזון תזונתי/גנטי - עבודה על הרמה הגופנית. כך ניתן לבדוק חסכים תזונתיים של ויטמינים, מינרלים וחומרים אחרים החיוניים לגוף. ניתן לזהות אם קיימת בעיה בספיגת החומר ולתקן זאת וכן ניתן לטפל באלרגיות.

 

למי מתאימה השיטה?

 

השיטה מתאימה לכל אדם שרוצה לשפר את איכות חייו! היא מתאימה במיוחד לאנשים המעוניינים להכיר את עצמם וליצור שינוי אמיתי ומעמיק.

 

השיטה מתאימה לכל הגילאים (כולל תינוקות וילדים).

 

יתרונות הקינסיולוגיה

 

bullet

עבודה מעמיקה המאפשרת התייחסות לגורמים לא-מודעים המשפיעים על ההתנהלות היומיומית.

bullet

הטיפול הוא בגורם, לא בסימפטום.

bullet

השינויים מחזיקים מעמד לטווח ארוך.

bullet

הפגישות חווייתיות מאוד ומלוות בתחושת הקלה ושחרור.

bullet

הטיפול מותאם באופן מושלם לצרכיו הייחודיים של הפונה.

 

 

לחצו כאן כדי לגלות כיצד מתנהלות פגישות בגישה זו.

 

דף הבית מפת אתר צרו קשר

 

© כל הזכויות שמורות לאיריס אבידור